Portræt af den nye verdensmester

Portræt af den nye verdensmester

Det er den gode gamle historie om at gå fra total anonymitet til stor, verdensomspændende opmærksomhed. Er man først verdensmester, kan man ikke længere gemme sig. Derfor kigger Ace nærmere på, hvem ham Jerry Yang egentligt er.

Først og fremmest må man sige, at Jerry Yang er en usædvanlig verdensmester. Han er 39 år gammel, har seks børn og arbejder som socialarbejder. På stedet besluttede han sig da også for at donere ti procent af sin præmie til velgørende formål. Og så takkede han ikke mindst Gud i alle sine vinderinterviews.

Yang blev født i Laos i 1968 og immigrerede til USA i sine teenage-år. Siden har han arbejdet hårdt for at sørge for sin kone og sine mange børn, inden han for to år siden begyndte at spille poker. Nu er han verdensmester og 45 millioner kroner rigere.

Der lyder mange forskellige historier fra verdens medier om, hvor hård Yangs opvækst i Laos var. En ting er i hvert fald sikkert: Der var ikke mange penge at rutte med.

Og så er Yangs vinderhistorie næsten lige så god, som en vis Moneymakers tilbage i 2003. Yang kommer til sit første WSOP i Vegas og bruger $225 på en satellit, hvor han vinder et sæde til verdens største poker-begivenhed. 10 dage senere er han verdensmester.

På finalebordet eliminerede Jerry Yang syv af de otte konkurrenter, før han kunne strække armene i vejret for sidste gang. Nu venter Letterman, Leno og alle andre talkshow-værter sikkert bare på at høre historien om den fattige mand fra Laos, der blev kåret som verdensmester anno 2007.   
asd