Andreas Hoivold: IQ på 159 og dømt for uagtsomt manddrab

Andreas Hoivold: IQ på 159 og dømt for uagtsomt manddrab

Norske Andreas Hoivold har før vist sig at være en af de mest farverige karakterer i pokerverdenen. Og han skuffer bestemt ikke i et nyt interview med det norske nyhedssite side3, der har fanget ham under de norske mesterskaber i Irland.

Allerede i beskrivelsen af ham selv kan man høre, at han ikke er, som mennesker er flest.

"Jeg har en gang taget en Mensa-test, hvor jeg scorede en IQ på 159. Desværre er der ikke nogen sammenhæng mellem IQ og fornuft. Og netop det har fået en del konsekvenser for mig. Jeg ville ønske, der var en større sammenhæng. Jeg gør ting impulsivt - sindssygt impulsivt," åbner han med noget af en cliffhanger.

For at sætte det lidt i perspektiv, så ville den IQ sætte ham i samme kategori med mennesker som Beethoven og Bill Gates. Resten af livshistorien er der til gengæld ikke mange lighedstegn med de to - eller for den sags skyld hans pokerkolleger.

Som 21-årig var han involveret i et trafikuheld, hvor han kørte en ung dame ihjel og blev dømt for uagtsomt manddrab. Det er en situation, der stadig står meget klart den dag i dag:

"Jeg var vågen, da politiet kom til stedet. Min bil var blevet presset helt sammen, og jeg sad i vraget i en time, mens redningsarbejdere prøvede at få mig ud. Smerterne var uudholdelige, og jeg kan huske, at jeg spurgte, om de kunne skyde mig," fortæller han helt åbent.

De efterfølgende fem måneder i fængsel viste sig at have stor indflydelse på nordmandens liv, fordi hans drøm om at blive politimand blev ødelagt på få sekunder. En påvirkning, der altså i stedet har sendt ham til pokerbordene.

Allerede her har vi stof nok til en livshistorie for de fleste mennesker, men for Andreas Hoivold er det blot en af mange vanvittige historier i et turbulent liv.

Blandt andet den om, hvordan han giftede sig med en pokerdealer i Las Vegas 19 dage efter, at han havde mødt hende under indspilningerne af High Stakes Poker:

"Tingene skete som ind i helvede forbandet hurtigt, og det må du gerne citere mig for. Hun var sød i omkring 14 dage," siger den impulsive - nu fraskilte - nordmand. 

Du kan læse hele den utrolige historie på side3.no.

asd