stu ungar the kid poker

Se kortfilmen om Stu Ungar - verdens bedste kortspiller

Allerede som teenager spillede Stu Ungar high stakes, og i løbet af 70'erne positionerede han sig som en af de bedste kortspillere verden. I 1980 gik Stu 'The Kid' Ungar ind på Horseshoe Casino, hvor World Series of Poker blev spillet dengang, og betalte buy-in til Main Evnet. Stu havde et eneste mål, han ville vinde turneringen og vise pokerverdenen, at han var den bedste Hold'em spiller af alle. Og han vandt.

Året efter præsterede han en back-to-back og vandt igen WSOP Main Event, og understregede endnu engang, at han var i en liga for sig selv. I 1990 blev at staked at Billy Baxton, og Stu nåede finalebordet. Han dukke dog ikke op på finaledagen, men blev fundet på hotelværelse med i overdosis, og blev dermed blinded ud som nummer 9.

Foruden at være en gudsbenået kortspiller, så var Stu Ungar desværre også ludoman, og alt han vandt i kortspil blev smidt væk på sportsbetting og hestevædeløb, men på trods af en hård opvækst med spil, kokainmisbrug, mafiaen samt en personlig tragedie, da hans søn som 17-årig tog livet af sig selv ved at hænge sig i garagen, så formåede Ungar at forblive en fantastisk pokerspiller til det sidste. Således vendte han tilbage til WSOP i 1997, hvor Billy Baxter igen stakede Stu Ungar med buy-in til Main Event. 'The Kid' vandt turneringen og dermed sit tredie WSOP-armbånd og førstepræmien på $1.000.000, som han dog måtte dele med Baxter. Som altid gik det økonomisk galt for Stu Ungar, og han spillede hele gevinsten op på mindre end en uge.  

Stu Ungar døde i november 1998 kun 45 år gammel - manden med prædikater som 'King of action' og 'No fear of money' , blev fundet alene på et motel med $800 dollars i lommen.

Se den 14 minutter kortfilm fra PokerLIstings.com om Stu Ungars på en gang fantastiske, men også tragiske liv, og hør kommentarer fra blandt andet Phil Hellmuth, Billy Baxter og Mike Saxton.

asd