dong kim

Gigantisk heads up forsøg: Hjerne mod kunstig intelligens

Sidste år dystede pokerspillere mod 'Claudico' computeren fremstillet af Carnegie Mellon University, og der vandt computeren færre chips end tre ud af fire pokerspillere. Dengang blev der spillet 80.000 hænder, hvilket ikke var nok til, med statistisk signifikans, af afgøre om pokerspillerne var bedre end computeren. Derfor er der nu arrangeret en ny dyst.

I næste uge, den 11. januar bliver Pittsburgh's Rivers Casino scenen for et nyt videnskabeligt forsøg 'Brain versus Artificial Intelligence'.
De fire pokerpro'er Jason Les, Dong Kim, Daniel McAulay og Jimmy Chou skal over 20 dage spille 120.000 hænder heads up i no-limit hold'em i kampen om en præmiesum på 200.000 dollars.

Nu kender du måske ikke de fire pokerspillere, men ifølge Phil Galfond hører åbenbart til i toppen af fødekæden. 'Les, Kim, McAulay og Chou er blandt de bedste Heads-Up No-Limit Texas Hold'em spillere i verden,' udtaler Phil Galfond I modsætning til de populære pokerturneringer, så spilles heads-up No-Limit Texas Hold'em mest online, og det det næsten helt sikkert, at din yndlings pokerspiller ikke har lyst til at spille high stakes poker mod nogen af disse fire gutter, og de ville helt sikkert tabe en masse penge, hvis de gjorde. Enhver af de fire spillere ville absolut slå mig' fortsætter Galfond.

Supercomputeren 'Claudico' er i år erstattet af supersupersupercomputeren Libratus, hvis kunstige intelligens er væsentligt forbedret. På trods af algoritmer er poker stadig et svært spil for en computer, da den skal træffe en beslutning baseret på ufuldstændige oplysninger - den ved jo ikke, hvilke kort der er i spil, hvor hvordan vurderer den en ting som bluf? Heads Up i No-Limit Hold'em er en mega kompliceret spil, med 10 160 (10 efterfulgt af 160 nuller) sæt oplysninger - og hvert sæt oplysninger og spillemønster skal tolkes af den spiller, hvis tur det er til at agere. Det er langt flere sæt af informationer, en antallet af atomer i universet.

Du kan læse mere om supercomputere, algoritmer, kunstig intelligens og det videnskabelige forsøg i artiklen på Carnegie Mellon University - School of Computer Science eller på PokerNews

Have fun!

asd